loading...

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Mέχρι νεωτέρας Απορρίφθηκε η ένσταση, παραμένουν στη φυλακή οι έλληνες στρατιωτικοί.

Απορρίφθηκε η ένσταση που κατατέθηκε κατά της απόφασης για διατήρηση της προφυλάκισης τους στις Φυλακές Αδριανούπολης για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς.

Έτσι, παραμένουν υπό κράτηση μέχρι νεωτέρας οι δύο έλληνες στρατιωτικοί.

Οι συνήγοροι των δύο αξιωματικών υπέβαλαν την Τετάρτη ένσταση κατά της πρώτης απόφασης του αρμόδιου δικαστηρίου, το οποίο έκρινε πως οι δύο Έλληνες, πού ήδη κρατούνται στην Αδριανούπολη σχεδόν ένα μήνα, πρέπει να παραμείνουν υπό κράτηση καθώς δεν είναι κάτοικοι Τουρκίας και θεωρούνται ύποπτοι φυγής.

Το 1ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως, στο οποίο είχαν προσφύγει οι δικηγόροι των δύο στρατιωτικών, αποφάνθηκε ότι είναι αναρμόδιο να εξετάσει την ένσταση, αφού την απόφαση είχε λάβει το 2ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως στο οποίο και παρέπεμψε την αίτηση.

Το 2ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως επιλήφθηκε άμεσα της ένστασης, την οποία και απέρριψε με την ίδια αιτιολογία, που είχε λάβει προχθές. Με αυτή την απόφαση οι δύο στρατιωτικοί παραμένουν προφυλακισμένοι, περιμένοντας την κατάθεση του κατηγορητηρίου ούτως ώστε ο δικαστής να ορίσει δικάσιμο για την υπόθεσή τους.

Είναι το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης που απορρίπτεται, εξανεμίζοντας τις ελπίδες για χαλάρωση της στάσης της Τουρκίας μετά και τα αυστηρά μηνύματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντίθετα, οι επιλογές αυτές από την πλευρά της Τουρκίας ενισχύουν τους φόβους ότι οι προβλέψεις για διατήρηση -αν όχι κλιμάκωση- αυτής της σκληρής και προκλητικής στάσης από την πλευρά της γείτονος θα επαληθευτούν.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, oι δικαστικές αρχές θεωρούν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να διαφύγουν, εάν αφεθούν ελεύθεροι, καθώς δεν είναι κάτοικοι Τουρκίας, ενώ αναφορά στην απόφαση κάνει και η ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet. 
Πηγή.

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...