loading...

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

191 ΚΡΑΤΗ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΛΕΕΙ ΝΑΙ.

191 ΚΡΑΤΗ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΛΕΕΙ ΝΑΙ.
ΠΗΓΗ
Ένα άρθρο του Hans Stehling
Μήπως η συντηρητική κυβέρνηση της Τερέζα μπορεί να φανταστεί ότι η Βρετανία, το 2018, με μόλις το ένα δέκατο των ενόπλων δυνάμεων της Αμερικής, εξακολουθεί να είναι μια παγκόσμια στρατιωτική δύναμη;
Φαντάζεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εκατομμύρια να πετάξει σε μια στρατιωτική περιπέτεια όταν η Εθνική Υπηρεσία Υγείας βρίσκεται στο σημείο κατάρρευσης λόγω έλλειψης χρηματοδότησης; Όταν οι άρρωστοι βρίσκονται σε καροτσάκια στο νοσοκομείο λόγω έλλειψης κλινών; Όπου η καταγραφή του καρκίνου εξακολουθεί να είναι η χειρότερη στην Ευρώπη;
Όταν οι δρόμοι μας είναι τόσο γεμάτοι από λακκούβες? Μοιάζουμε περισσότερο με μπανανία.
Όταν η κυβέρνηση έχει μειώσει τις κοινωνικές πληρωμές για τους ασθενείς και τα άτομα με ειδικές ανάγκες;
Όταν η εγκληματικότητα και οι δολοφονίες στις πόλεις μας αυξάνονται λόγω περικοπών των αριθμών των αστυνομικών;
Όταν οι επιθέσεις με μαχαίρια στο Λονδίνο είναι σε υψηλά επίπεδα;
Όταν οι δημόσιες δαπάνες βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα λόγω μαζικού κρατικού χρέους;
Ωστόσο, αυτή η πρωθυπουργός, χωρίς στρατιωτική εμπειρία, είναι διατεθειμένη να δεσμεύσει το Ηνωμένο Βασίλειο σε πόλεμο
ΣΥΝΟΛΟ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ = 147.000 (2018)
ΣΥΝΟΛΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ = 1.430.000 (2018)
Η Βρετανία έχει μόνο ένα (1) ξεπερασμένο υποβρύχιο Trident στη θάλασσα ανά πάσα στιγμή. Το Ισραήλ διαθέτει στόλο τεσσάρων (4) υπερσύγχρονων, γερμανικών Dolphin Class, πυρηνικών οπλισμένων υποβρυχίων με πυραύλους Κρουζ, τα οποία επί του παρόντος θεωρούνται ενεργά στη Μεσόγειο και τον Κόλπο.
Είναι σαφές ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός βρίσκεται υπό τη συγκεκαλυμμένη επιρροή ενός πολιτικού λόμπι που δεν ενεργεί για τα βρετανικά συμφέροντα, αλλά για τα συμφέροντα εκείνων των οποίων η ημερήσια διάταξη είναι να επιφέρουν αλλαγή καθεστώτος, όχι στη Συρία αλλά στο Ιράν. Και αυτό είναι που βάζει το Ηνωμένο Βασίλειο σε μια πορεία σύγκρουσης τόσο με την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Η Theresa May δεν επιτρέπεται να αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας κατόπιν αιτήματος της διοίκησης του Trump ή υπό την πίεση του φιλοΐσραηλινού λόμπι CFI ή οποιασδήποτε άλλης πολιτικής ομάδας πίεσης. Οι συνέπειες θα μπορούσαν να αποδειχθούν καταστροφικές για τη Βρετανία και για την Ευρώπη.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...