loading...

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Το πε και το κάνε ο οδοστρωτήρας Β.Ορμπάν: «Στη φυλακή όσοι βοηθούν μετανάστες – Ασφάλεια και Χριστιανισμός πάνω απ όλα»



Άτομα ή ομάδες που βοηθούν μετανάστες, που δεν δικαιούνται προστασία, να καταθέτουν αιτήματα χορήγησης ασύλου, ή που βοηθούν παράτυπους μετανάστες να αποκτήσουν καθεστώς παραμονής στην Ουγγαρία, θα αντιμετωπίζουν κίνδυνο φυλάκισης υπογραμμίζει το κείμενο του νομοσχεδίου που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο της βουλής.

Το πε και το κάνε ο πρωθυπουργός Ορμπάν o oποίος είχε προαναγγείλει το «δόγμα» διάσωσης της χώρας του.
«Χριστιανισμός με εθνικές αξίες»!
Το νομοσχέδιο, γνωστό ως το νομοσχέδιο «Σταματήστε τον Σόρος», αποτελεί μέρος μιας εκστρατείας της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν ενάντια στον ουγγρικής καταγωγής δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος.
Ο Όρμπαν κατηγορεί τις ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τον Σόρος ότι εμπλέκονται στην πολιτική της χώρας και στηρίζουν ενεργά τη μετανάστευση.«Εκείνοι που παρέχουν οικονομικά μέσα…ή διεξάγουν αυτή την οργανωτική δραστηριότητα σε τακτική βάση θα τιμωρούνται έως και με ένα χρόνο φυλάκισης», υπογραμμίζει το κείμενο του νομοσχεδίου που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο της βουλής.
«Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο δράσης να υπερασπιστούμε την Ουγγαρία και αυτό είναι το πακέτο νόμων Σταματήστε τον Σόρος», τόνισε το υπουργείο Εσωτερικών.
Παράλληλα επισήμανε ότι υπάρχουν διεθνείς και ουγγρικές οργανώσεις που βοηθούν την είσοδο παράτυπων μεταναστών στην Ουγγαρία και «η επιβολή κυρώσεων αυτών είναι δικαιολογημένη». Δεν ανέφερε ονόματα οργανώσεων.
Ο 54χρονος δεξιός πρωθυπουργός, από τους πιο σφοδρούς επικριτές της μαζικής μετανάστευσης στην Ευρώπη, εκλέχθηκε για μια τρίτη διαδοχική θητεία στις εκλογές του Απριλίου αφού το ισχυρό μήνυμά του κατά της μετανάστευσης τού χάρισε μια σαρωτική νίκη.
Ο ίδιος δήλωσε στις αρχές του μήνα ότι η κύρια αποστολή της νέας κυβέρνησής του θα είναι να διαφυλάξει την ασφάλεια και τη χριστιανική κουλτούρα της Ουγγαρίας.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Βίκτορ Ορμπάν, είχε κατηγορήσει τον Τζορτζ Σόρος ότι προβαίνει σε δωροδοκίες στις τοπικές ΜΚΟ για να ανατρέψει την εσωτερική κατάσταση στη χώρα (και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες) μέσω της εισροής μεταναστών από τις χώρες του Ισλάμ.
Η Ουγγαρία έχει ψηφίσει για αυτόν τον λόγο νόμο που διέπει την εξωτερική χρηματοδότηση των Εθνικών πανεπιστημίων μέσω ΜΚΟ.
Το έγγραφο υποχρεώνει τα ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα να διαθέτουν εκπαιδευτικούς χώρους στη χώρα της εγγραφής τους. Ως αποτέλεσμα, το Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Ευρώπης στη Βουδαπέστη, που δημιουργήθηκε και υπάρχει με την χρηματοδότηση του Σόρος, θα α κλείσει.
«Ασφάλεια και χριστινιανική κουλτούρα»
Ο 54χρονος πρωθυπουργός, από τους πιο σφοδρούς επικριτές της μαζικής μετανάστευσης στην Ευρώπη, εκλέχθηκε για μια τρίτη διαδοχική θητεία στις εκλογές του Απριλίου αφού το ισχυρό μήνυμά του κατά της μετανάστευσης τού χάρισε μια σαρωτική νίκη.
Ο ίδιος δήλωσε στις αρχές του μήνα ότι η κύρια αποστολή της νέας κυβέρνησής του θα είναι να διαφυλάξει την ασφάλεια και τη χριστιανική κουλτούρα της Ουγγαρίας.
Ύπατη Αρμοστεία: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο
Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, σημειώνοντας ότι αυτό θα στερήσει ζωτικές υπηρεσίες από πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο και θα υποθάλψει «αυξανόμενες ξενοφοβικές συμπεριφορές».
«Η UNHCR είναι έντονα ανήσυχη για αυτές τις προτάσεις, που αν ψηφιστούν θα στερήσουν ζωτική βοήθεια και υπηρεσίες από ανθρώπους που εξωθούνται να φύγουν από τα σπίτια τους και να αναζωπυρώσει περαιτέρω την έντονη δημόσια συζήτηση και τις αυξανόμενες ξενοφοβικές συμπεριφορές», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Kραυγή αγωνίας από Σόρος: Ερχεται παγκόσμια κρίση 
Προειδοποίηση για το ενδεχόμενο ο συνδυασμός συγκυρίας και η αυτοτροφοδοτούμενη δυναμική που αποκτά από την ελλιπή διαχείριση των ανοιχτών μετώπων να εξελιχθούν σε παγκοσμίου διάστασης κρίση, απηύθυνε ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, σε μια στιγμή που οι εξελίξεις δείχνουν να ομαλοποιούνται.
Σύμφωνα με τον Τζορτζ Σόρος το ράλι του δολαρίου και η φυγή κεφαλαίων από τις αναδυόμενες αγορές, σε συνδυασμό με την «υπαρξιακή απειλή», που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μία νέα παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.
Ο μεγαλοεπενδυτής έχει κατ επανάληψη, τα τελευταία χρόνια, επισημάνει ότι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και ο αντίκτυπος που έχουν στην παγκόσμια οικονομία, μπορεί να πυροδοτήσει κρίση μεγάλων διαστάσεων. Ωστόσο, αυτή τη φορά βλέπει έναν ευρύτερο συνδυασμό κινδύνων.
«Όλα όσα θα μπορούσαν να πάνε στραβά, έχουν πάει στραβά» , σχολίασε ο Σόρος, αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση, τις πολιτικές λιτότητας, που όπως λέει, οδήγησαν τους λαϊκιστές στην εξουσία, αλλά και την “εδαφική συρρίκνωση” μετά το Brexit.
«Δεν είναι πλέον σχήμα λόγου το να πούμε ότι η Ευρώπη βιώνει υπαρξιακή απειλή. Είναι η σκληρή πραγματικότητα».
Ποια είναι η λύση; Ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ, αυτή τη φορά για την Αφρική, χρηματοδοτούμενο από την Ευρώπη, προκειμένου να ανακοπούν οι προσφυγικές ροές στην γηραιά ήπειρο, αλλά και μία ρζική μεταρρύθμιση στην Ευρωζώνη.


Πηγή.


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...