loading...

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΟΧΗ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ.

«Πέρασε» το άρθρο για την αναδοχή απο ομόφυλα ζευγάρια – Ποιοί βουλευτές διαφοροποιήθηκαν από την κομματική γραμμή

Με ευρύτατη πλειοψηφία 161 βουλευτών υπερψηφίστηκε το άρθρο 8 για την αναδοχή και από ομόφυλα ζευγάρια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Σε σύνολο 264 βουλευτών κατά τάχθηκαν 103 βουλευτές στην ηλεκτρονική ψηφοφορία που προηγήθηκε.
Από τους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το άρθρο οι κ. Θεόδωρος Παραστατίδης και Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ενώ απουσίαζαν η Γεωργία Γεννιά, ο Μάρκος Μπολαρης και ο Γιάννης Καραγιάννης που είχαν εκφράσει επιφυλάξεις. Δεν έλαβαν μέρος στην ηλεκτρονική ψηφοφορία επίσης οι: Νίνα Κασσιμάτη, Αννα Βαγενά, Γιώργος Κατρούγκαλος και Σταύρος Κοντονής. Ο τελευταίος ήρθε καθυστερημένος και δεν πρόλαβε να ψηφίσει.
Αντίθετοι στο όχι της επίσημης κομματικής γραμμής, χωρίς ωστόσο να έχει τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας οι βουλευτές της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, Νίκη Κεραμέως και Όλγα Κεφαλογιάννη που στήριξαν τη ρύθμιση. Αίσθηση προκάλεσε και η διαφοροποίηση της εισηγήτριας του κόμματος στο νομοσχέδιο Κατερίνας Μάρκου, που υπερψήφισαν το άρθρο.
Από τη ΝΔ απουσίαζαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλης και Αντώνης Σαμαράς, ο Βαγγέλης Μειμαράκης, ο Ν. Δένδιας, ο Μ. Βαρβιτσιώτης, ο Λ. Αυγενάκης αλλά και ο Θ. Φορτσάκης. Ο τελευταίος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα ψήφισε το άρθρο.
Στη ΔΗΣΥ, οι 13 βουλευτές που ψήφισαν ηλεκτρονικά ακολούθησαν την κομματική γραμμή υπέρ της ρύθμισης, ενώ απουσίαζαν 7 βουλευτές, πολλοί που είχαν εκφράσει διαφωνίες. Συγκεκριμένα απουσίαζαν οι: Α. Λοβέρδος, Ο. Κωνσταντινόπουλος, Γ. Καρράς, Κ. Κωνσταντόπουλος, Δ. Κρεμαστινός, Γ. Αρβανιτίδης και Μ. Τζελέπης.
Στους ΑΝΕΛ, κόντρα στην κομματική γραμμή πήγαν οι κ Θ. Παπαχρηστόπουλος και Κ. Ζουράρης. Απόντες ο Πάνος Καμμένος και η Έλενα Κουντουρά.
Στέλλα Παπαμιχαήλ
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...